zaterdag 18 april 2009

De voldoening is groot.

De warmste dag tot nu toe: 8.30 u en al 26 graden -moet het nog meer zijn- geen wind en puffen maar. Terug de taxi in, voor mij nog de laatste dingen doen die ik beloofd had. Had nog wat spullen mee voor de Medical Post in Kerr Sering. Iedereen, Jo en Co, gingen mee.

Deze morgen was er juist een bevalling geweest (de sporen waren nog zichtbaar). Vorig jaar hebben wij hier de waterleiding gemaakt doch ze hebben terug geen water. Probleem is nu dat de leiding in de straat lekt en in plaats van deze te maken draaien ze deze gewoon dicht !!! Alleen ‘s nachts wordt de leiding terug even opengezet en moet iedereen dan zien dat ze water in containers opslaan: een heel gedoe maar het kan niet anders.

Nadien even naar de compound geweest waar een familie woont die Jo sponsort. Een heleboel mensen in een klein huisje, maar ze zijn stillekes aan een grotere woning aan het bouwen om wat comfortabeler te wonen. Sommigen van hen gaan werken en zo geraken ze er wel bovenop. Iedereen had wat spullen mee; iedereen content! Veel foto’s genomen en veel knuffels uitgedeeld!

Mijn week is hier bijna ten einde. Het is druk geweest maar ben heel content dat ik hier was. De voldoening is groot: de kinderen hebben hun school; anderen zijn ook onrechtstreeks geholpen. Echt een fijne ervaring om mee te maken.

Nu nog afwachten hoe de werking van de school zal evolueren. Zoals jullie wel weten moet dit ook van sponsoring komen dus er staat ons nog veel te doen voor deze mensen en remember: educatie daar begint het mee! Wij kunnen hen helpen, wij hebben de middelen, waarom dan niet ....

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo, hallo,

ziehier nog een reactieken...

Ben alvast blij dat het met dennis weer de goeie richting uitgaat... dit heb je immers niet zelf in de hand... groetjes f & t