dinsdag 14 april 2009

Werken geblazen!

Maandagmorgen, goed warm maar veel wind, dus zeker te doen. Iedereen, ongeveer 28 mensen, de bus op en, off we go, ... gaan werken.
Ondertussen was de contractor die we vorig jaar ingeschakeld hadden en geld gegeven hadden om de werken te doen, nog altijd bezig met werken die eigenlijk al gedaan moesten zijn. Enfin dit is Africa, no problem, ... en inderdaad op die twee dagen nu al zijn ze terug al goed opgeschoten.
Het verschil met vorig jaar is wel degelijk zichtbaar, dat wel hoor. De school is helemaal in het wit geschilderd, de ramen en de luiken in het rood, balustrades zijn aangebracht, verdiepingshoog, vloeren zijn boven al gelegd, afvoeren zijn aangebracht en waterleiding werkt perfect, overal metalen deuren die op slot kunnen , ... goe bezig ...
Momenteel is hij nog bezig met de vloer op de koer te leggen, de wc’s af te maken, 2 stookplaatsen voor de buitenkeuken af te werken, ... Nog genoeg te doen eigenlijk, maar het gaat zeker lukken.
Ook wij allen hebben ons al in het zweet gewerkt, ons in groepen verdeeld, volgens plan. Een groep is nog steeds bezig met het verdelen van de inhoud van de container dat nog gestockeerd stond in een klaslokaal: pakketten maken van kledij en knuffels om deze af te geven aan de kinderen van de school nu donderdag. Een andere groep is aan het schilderen geweest, alle zes de klaslokalen. Ondertussen ook een groep dat alle meubilair aan het afwassen is en nadien op hun plaats zet, en eigenlijk liepen we allemaal door elkaar zodanig dat iedereen wel iets deed wat een ander moest doen. Iedereen helpt iedereen hier; ook veel locals en staff helpen ons mee. Nog een andere groep heeft al het medisch gerief goed ingepakt en verdeeld onder de Medical Post en het Ziekenhuis. Morgen, woensdag wordt dit ter plekke afgegeven.
Eigenlijk moet de school klaar staan tegen donderdag want het is officiële opening met de burgemeester en alle inwoners van het dorp. Ze verwachten tussen de 300 en de 1000 mensen!!! Raar maar hier werkt dat zo, niemand wordt uitgenodigd, iedereen komt gewoon ... heel moeilijk om onze hoeveelheid eten en drank te voorzien. En ja, we gaan ook een koe slachten en ter plekke braden en opeten. Ikzelf kan mij daar nog weinig bij voorstellen maar een ding is zeker: het zal op zijn Afrikaans zijn met veel lawaai en kleur. Ik kijk er al naar uit!!

Een paar van ons gaan ook proberen voor 300 kindjes popcorn te maken. Morgen onze inkopen doen: dat belooft alweer ene chaos worden!!! Maar eerst morgenvroeg nog wat gaan werken, vegen, stof en vuil opruimen, en dan ons feest voorbereiden!!

Wordt zeker nog vervolgd: het gaat de goede kant op!

Tot morgen met meer nieuws en hopelijk enkele foto’s,

Warme groeten uit Kotu, The Gambia
Bellinda xxx

1 opmerking:

tina en filip zei

hallo,

Blijkbaar weer veelbelovend werk aan het verzetten.......
Jammer dat je zo ver moet gaan om een gebraden koe te gaan eten... vraag eens of ze ni rap nen olifant kunnen schieten, ge zijt daar toch met 1000 "genodigden" hé...

Nog veel (werk)plezier in den afrik

groetjes tina en filip